جایگاه انار به عنوان نماینده هویت ایرانی باید تثبیت بازارهای جهانی تقویت شود

به گزارش ایرنا، سید مصطفی فاطمی روز دوشنبه در ایین افتتاح جشنواره انار ساوه اظهار کرد: انار میوه‌ای بهشتی و مقدس که در بسیاری از ادیان و فرهنگ‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد، نمادی از سرزمین ایران به‌شمار می‌رود.

وی افزود: شهرستان ساوه، با داشتن انارهای معروف و باکیفیت، نماینده بارز این محصول در کشور است اما با وجود این ظرفیت فرهنگی و اقتصادی، به نظر می‌رسد که ایران از مراسم و آیین‌های مربوط به انار فاصله گرفته و تاکنون نتوانسته در زمینه برندسازی این محصول قدم‌های جدی بردارد.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر، ایران به‌طور گسترده از فرصت‌های این محصول ارزشمند بهره نبرده و در عرصه بین‌المللی نیز به درستی آن را معرفی نکرده است.

فاطمی یادآور شد: هدف جشنواره انار در ساوه، معرفی این میوه به عنوان یک بخش از هویت فرهنگی و تاریخی ایران به جهانیان است و برگزارکنندگان این جشنواره امیدوارند که بتوانند ریشه‌های فرهنگی و هویتی انار را زنده کنند و نشان دهند که انار نه‌تنها بخشی از زندگی ایرانیان است، بلکه در گذشته نیز از ایران به سایر نقاط جهان انتقال یافته است.

وی افزود: این جشنواره فرصتی مناسب برای ایجاد آگاهی نسبت به ارزش‌های فرهنگی انار و همزمان تقویت صنعت انار در ایران است و با این رویکرد، جشنواره می‌کوشد که جایگاه ویژه انار ایرانی را در بازارهای جهانی تثبیت کند و تصویری از این محصول را که نماد اصالت و غنای تاریخی ایران است، به دنیا معرفی کند.

جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.

بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیل‌های شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصت‌های جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک می‌کند.

خبر اصلی را در اینجا ببینید

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس