نشست کارگروه توسعه مهارت استان مرکزی در اراک
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: این استان نیاز مبرم به آموزشهای مهارتی در واحدهای صنعتی دارد که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
«حسن میرزاخانی» روز پنجشنبه در نشست کارگروه توسعه مهارت استان مرکزی در اراک، افزود: هماکنون صنایع بزرگ استان مانند هپکو، ماشینسازی و آذرآب، نیروهای آموزش دیده شرکتهای متوسط و کوچک را جذب میکنند.
وی بیان کرد: ادارهکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی باید نیاز واقعی بازار کار را شناسایی کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی ادامه داد: این استان با توجه به ظرفیتی که در حوزه کشاورزی دارد، نباید افراد بیکار در این بخش داشته باشد.
میرزاخانی بیان کرد: ضروری است مدیران دستگاههای اجرایی ظرفیت استان را شناسایی و بر مبنای آن برنامهریزی جامع انجام دهند.
وی اظهار کرد: شایسته است استان مرکزی از شرایط فعلی خارج و به سمت توسعه حرکت کند که این مهم نیازمند تلاش مدیران توسعه محور است، بنابراین باید ظرفیتها شناسایی و فرصتها را به مجموعه سرمایهگذاری تبدیل کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی اضافه کرد: برای رسیدن به این مهم، تولید، اشتغال و سرمایهگذاری حرف اول را میزند و خروجی جلسهها به این موضوع کمک کند.
میرزاخانی با بیان اینکه، لازم است بازنگری در تعریف شغل انجام شود، گفت: براساس گزارش مرکز آمار و شورای اشتغال، نرخ بیکاری در کشور کاهش یافته که این مهم بیسابقه است و در استان مرکزی هم نرخ بیکاری به چهار و سه دهم درصد رسیده است.
وی گفت: دبیرخانه کارگروههای استانی، مغز متفکر کارگروهها هستند، بنابراین باید در تصمیمگیری و اقدامات اجرایی از آنان استفاده شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی افزود: بیشترین نرخ بیکاری این استان در بین بانوان و فارغالتحصیلان دانشگاهی است که باید برای بانوان در اعلام فراخوانی، آموزشهای مهارتی ارایه شود.
میرزاخانی بیان کرد: جذب جوانان مناطق محروم که بیشتر در معرض آسیب اجتماعی قرار دارند نیز باید در دستور کار مراکز آموزش فنی و حرفهای استان قرار گیرد.
لزوم رویه واحد در ارایه آموزشهای مهارتی در استان مرکزی
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری مرکزی هم در این نشست گفت: برخی دستگاههای اجرایی استان در عرضه مهارتآموزی، آموزش را جز وظایف خود میدانند و دلیلی برای هماهنگی با سایر دستگاهها نمیبینند.
«مجید نیکیملکی»، دستگاههایی که به آموزش مهارت میپردازند را شامل جهادکشاورزی، جهاد دانشگاهی و شرکت شهرکهای صنعتی استان عنوان کرد.
وی بیان کرد: هم جهت کردن آموزشهای مهارتی بدون اطلاع از سایر دستگاهها درحال انجام است که نیاز به وحدترویه وجود دارد.
نیکی ملکی افزود: همه دستگاهها به دنبال علم سازمان یافته باشند و نیاز مهارتی هر دستگاه متناسب با جامعه هدفگذاری شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی هم گفت: ۷۵ زندانی این استان با کسب آموزشهای مهارتی بعد از خروج از زندان، مجدد به زندان بازنگشتند.
رستمی با اشاره به آموزش برای قشرهای مختلف مانند معتادان بهبود یافته، زنان و دانشآموزان، افزود: سربازان وظیفه در پادگانهای نظامی خود نیز بعد از کسب مهارت فنی و حرفهای، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام دریافت میکنند.
وی بیان کرد: آموزش فنی و حرفهای هم به مشاغل آینده و هم به پایداری مشاغل کنونی توجه دارد تا این مشاغل از چرخه ارایه خدمات، خارج نشوند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان مرکزی ادامه داد: ۲۵ درصد جوانان جامعه یا آموزش ندیدهاند و یا علاقهای به آموزش ندارند و فرهنگ کار در بین جوانان، توسعه نیافته است.
رستمی افزود: مرکزی، تنها استانی است که کارگروه تخصصی توسعه مهارت ذیل شورای اداری آن مصوب شده است.
وی بیان کرد: هدف از برگزاری این کارگروه هم افزایی، هم در آموزشهای رسمی و هم در آموزشهای غیررسمی برای کمک به دستگاههای دیگر است.
۲۱ مرکز دولتی، ۳۸۰ آموزشگاه آزاد و ۱۰۶ مرکز جوار کارگاهی ( واحدهای آموزشی مستقر در صنایع) در استان مرکزی فعال و آموزشهای مهارتی به متقاضیان ارایه میشود.
نوشته نشست کارگروه توسعه مهارت استان مرکزی در اراک اولین بار در اخبار روزانه استان مرکزی. پدیدار شد.