ساخت چهارمین نمونه رآکتور دنیا در ماشین سازی اراک
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، رضا سرائی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اظهار داشت: شرکت ماشین سازی اراک یک شرکت طراحی، مهندسی، تولید، نصب و راه اندازی است و این روش بنیان تولید در شرکت ماشین سازی است و هیچ تجهیزی وارد ماشین سازی نمیشود مگر اینکه پروسه طولانی را طی کرده باشد.
ویافزود: ۲۱۰۰ نیروی انسانی در سایتهای عملیاتی و پیمانکاری ماشین سازی فعال است، این شرکت بزرگ پیمانکاری را همه به عنوان یک کارخانه تولیدی میشناسند در حالی که از این تعداد نیروی انسانی تنها ۴۵۰ نفر در واحدهای تولیدی به صورت تخصصی کار میکنند و مابقی در قسمتهای بازرگانی و خدمات فنی و غیره فعالیت میکنند.
مدیرعامل ماشین سازی اراک بیان کرد: این سوال وجود دارد که این تجهیزات را چه کسی در ماشین سازی طراحی ساخت، نصب و راه اندازی میکنند؟ باید عنوان کرد که مجموعه ماشین سازی با افراد متخصص فعالیت میکند، شرکت ماشین سازی اراک به سبب زیرساخت صنعتی رتبه نخست صنعت، معدن، فولاد، سیمان و غیره را به خود اختصاص داده است.
سرائی به پروژههای بزرگ و فعال شرکت ماشین سازی اشاره کرد و گفت: پروژه بی بی حکیمه از مهمترین پروژههای افزایش ظرفیت نفت کشور ایران با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه است که کار آن تجهیز و رفع نواقص واحدهای نمکزدایی است که در حال حاضر ۲۲ درصد پیشر فت دارد.
وی ادامه داد: پروژههای تجهیزات تولید و رآکتور متانول پتروپشیمی دنا و سیراف که این پروژه شامل ساخت ۲۴ تجهیز فرایند تولید متانول میباشد که به صورت انحصاری در اختیار شرکتهای خارجی بوده و برای نخستین بار در کشور ایران ساخته شده است و ایران جزو پنج کشوری است که دانش طراحی تجهیزات متانول را دارد.
مدیرعامل ماشین سازی اراک عنوان کرد: ساخت و نصب ۳ دستگاه برج مهر پترو کیمیا از دیگر پروژههای این شرکت است که شامل سه برج به وزن ۲۷۰۰ تن و ارتفاع ۱۳۵ متر به عنوان بلندترین برج خاورمیانه است، پروژه دیگر این شرکت؛ تجهیزات بوتیای کرمان است که با ساخت این تجهیز چهارمین نمونه رآکتور در دنیا در ماشین سازی اراک ساخته شده است.
سرائی اضافه کرد: ماشین سازی اراک ۱۵۰ مخزن کروی را در پتروشیمیهای مختلف ساخته و اکنون ساخت ۲۰ مخزن کروی در دست ساخت است، پل برگ زیر قوسی گلورد با ۹۱ درصد پیش پیشرفت است که این پل به عنوان چهارمین تجربه ماشین سازی اراک است.
وی زمان اجرای پروژههای ماشین سازی را از ۱۲ ماه تا ۵ سال دانست و گفت: روند حجم قراردها در ماشین سازی اراک رو به افزایش بوده به طوری که قراردهای ماشین سازی سال گذشته شش همت و امسال هشت همت بوده است و مجموعا ۲۲ همت قراداد در شرکت ماشین سازی منعقد شده است.
مدیرعامل ماشین سازی اراک بیان کرد: از سال ۹۸ تا کنون بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان قرارداد در بخشهای مختلف ساخت تجهیزات، ماشین و مونتاژ، پل و سازهای فلزی و دیگ بخار و متالوژی در این شرکت منعقد شده که حدود ۹ هزار میلیارد تومان از قراردادها تحویل و بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان آن همچنان در شرکت فعال است.
سرائی ادامه داد: مطالعات طرح نوسازی و بازسازی تجهیزات شرکت ماشینسازی اراک از دو سال گذشته آغاز و مراحل کارشناسی نیز انجام شده است، هزینه مرحله نخست این طرح یک هزار و۵۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود که در صورت تامین این اعتبار از محل منابع شرکت و یا حمایتهای دولتی طرح نوسازی آغاز میشود.
وی تصریح کرد: ۱۱۲ نفر از کارکنان این واحد تولیدی در یکسال گذشته بازنشسته شدهاند که ۸۰ درصد از سنوات ۴۴ میلیارد تومانی آنها پرداخت و مابقی نیز تا پایان سال پرداخت میشود، یکی از چالشهای پیشرو کمبود نیروی کار متخصص برای آینده صنعت کشور و استان مرکزی است که وزارت آموزش و پرورش باید نسبت به راهاندازی هنرستانهای جوار صنعت برای تربیت نیروی کار ماهر به صورت جدی برنامهریزی کند.
انتهای پیام/۷۱۱/.