شناسایی ۴۰ گونه جانوری در معرض خطر تهدید انقراض استان مرکزی

به گزارش ایرنا، یوسف یوسفی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در اراک، افزود: گربه وحشی، پلنگ موش، گربه پالاز، گربه جنگلی، پلنگ، آهو، لک لک سفید، حواصیل ارغوانی و عقاب شاهی از جمله گونه‌های در معرض خطر تهدید انقراض در استان مرکزی است.

وی بیان کرد: تیمار و رهاسازی گونه‌های حیات وحش آسیب دیده از جمله اقدامات لازم در حفظ حیات وحش و تنوع زیستی است که با جدیت در استان دنبال می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یادآور شد: سال گذشته بیش از ۱۵۰ پرنده شامل بحری و بالابان، دال سیاه، عقاب طلایی، عقاب صحرایی، عقاب شاهی، سارگپه، دلیجه و سایر گونه‌ها پس از تغذیه اصولی و تیمار به زیستگاه طبیعی خود بازگشتند.

یوسفی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاه‌ها و پناهگاه‌های حیات وحش کشور محسوب می‌شوند و به طور مستمر تحت پایش و نظارت قرار دارند.

استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوه‌های زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متاثر از اقلیم‌های متنوع برخوردار است.

در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین، پناهگاه‌های حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار وجود دارد که به عنوان ذخیره‌گاه‌های زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شده‌اند. همچنین قسمتی از محدوده پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.

استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی را دارد و تاکنون ۴۰۳ گونه مهره‌دار شامل ۶۳ پستاندار، ۲۶۴ پرنده، ۵۵ خزنده، چهار دوزیست، ۱۷ماهی بومی و یک‌هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.

خبر اصلی را در اینجا ببینید

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس