امسال ۱۲۰۰۰۰کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی در استان مرکزی کشف شد

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد فتاحی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دامپزشکی اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال حدود ۳۴ درصد کاهش کانون بیماری‌های های دامی، ۲۱ درصد افزایش بازدید و مراقبت از دامداری‌ها، ۴ درصد افزایش معاینه مراقبی و ۴۴ درصد افزایش واکسیناسیون وجود داشته است.

وی با اشاره به واکسیناسیون ۵ میلیون و ۱۲۲ هزار راس واکسیناسیون در شش ماهه نخست سال، افزود: در بیماری‌های مشترک انسان و دام نیز ۳۰۱ هزار و ۲۴۴ راس واکسن شاربن با ۲۷ درصد افزایش و ۱۳ هزار و ۲۱۲ قلاده واکسن هاری با ۱۸ درصد افزایش تزریق شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال جوجه‌ریزی ۳۱ درصد افزایش داشته و به ۲۱ میلیون قطعه جوجه‌ریزی رسیده است و‌ به تبع با افزایش جوجه ریزی نیز واکسیناسیون طیور ۳۸ درصد افزایش داشته است. تعداد کشتار مرغ در استان ۵۸ درصد افزایش داشته و به ۱۵ میلیون و ۷۳۸ هزار قطعه رسیده است.

فتاحی عنوان کرد: گوشت استحصال شده در استان در شش ماهه نخست ۵۷ درصد افزایش داشته به طوری که ۳۴ میلیون و ۷۸۱ هزار کیلوگرم گوشت مرغ استحصال شده است، تعداد بازدید از مزارع آبزیان به دوبرابر افرایش و‌۲۵۰ مورد رسیده و بازدید از مزارع زنبور عسل به ۲۸ درصد و ۲۷ مورد رسیده است. همچنین بیماری‌های زنبور عسل با کاهش ۶۶ درصد نیز یک ‌سوم نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۱۵ درصد تعداد دام کشتاری کاهش و گوشت قرمز استحصالی ۹ درصد کاهش داشته است، در شش ماهه نخست امسال ۸۹ هزار راس دام کشتار شده است و ۴ هزار و ۱۱۲ تن گوشت قرمز استحصال شده است. ۴۹ هزار بازدید از مراکز عرضه گوشت وجود داشته که در نهایت۱۲۰ هزار کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی کشف و ضبط شد که افزایش چهار برابری نسبت به سال قبل وجود داشته است. در این فرایند ۱۳۱ پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قضایی ارجاع شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: ۵۸ هزار و ۷۰۰ مورد آزمایش در آزمایشگاه‌های استان برای تشخیص و آنالیز بیماری انجام شده است که در این زمینه ۴۲ درصد افزایش داشته است، همچنین صادرات مرغ منجمد امسال ۱۰۰ درصد افزایش داشته و یک هزار و ۵۳۳ تن گوشت مرغ منجمد به سایر کشورها صادر شده است.

فتاحی ادامه داد: در شش ماهه ابتدایی سال، صادرات خوراک آماده ماهی ۳۶ درصد افزایش داشته و هزار و ۶۴۵ تن صادر شده است، ۴۷۸ تن آلایش مرغی صادر شده است که نسبت به سال گذشته پنج برابر افزایش داشته است، همچنین ۴۵۱ تن محصولات لبنی صادر شده که نسبت به سال گذشته هفت برابر شده است.

وی تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم وضعیت تالاب میقان و آبگیرهاست که همه ساله با مهاجرت پرندگان به تالاب میقان خطر آنفولانزای حاد افزایش پیدا می‌کند، در این راستا ۴ میلیون و ۵۷۵ هزار دوز واکسن برای پیشگیری از آنفولانزا، ۹ هزار پایش از تالاب‌ها و ۱۰ هزار و ۸۰۰ نمونه گیری آنفولانزا وجود داشته است که در شش ماهه نخست این بیماری مشاهده نشده است.

مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه امسال بودجه سلامت ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد اما دامپزشکی هیچ‌ بهره‌ای در این زمینه نداشته است، گفت: تامین بهداشت دام و حفظ سرمایه‌های اجتماعی، کاهش خسارت ناشی از بیماری‌های دامی و رشد تولید و مهار تورم، پیشگیری و کنترل بیماری‌های مشترک، پیشگیری از بیماری‌های ناشی از غذا، ایجاد زمینه ورود به بازارهای جهانی صادرات، ایجاد امنیت روانی جامعه از طریق تامین سلامت و ایمنی مواد غذایی، پیشگیری از بروز ناامنی‌های جامعه از جمله نتایج اقدامات دامپزشکی استان است.

۱۹ کشتارگاه در استان کار کشتار دام را عهده‌دار هستند

حجت‌الله بادران، نماینده ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در این نشست با اشاره به قانون نظارت شرعی بر ذبح‌ دام و طیور گفت: ۱۹ کشتارگاه در استان کار کشتار دام را عهده دار هستند که کشتار قابل توجهی دارند و شامل ۱۰ کشتارگاه دام و ۹ کشتارگاه طیور است که ناظران بهداشتی دامپزشکی بر این کشتارگاه‌ها نظارت دارند.

حجت‌الله نیرومند، رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی در این نشست گفت: نظام دامپزشکی طبق قانون کار صدور پروانه بهداشتی دامپزشکی را انجام می‌دهد که پروانه‌های صادره مربوط به دامپزشکان و بهره‌بردارهای تولیدکننده است.

وی افزود: ۸۱۱ نفر عضو نظام دامپزشکی استان مرکزی هستند است، در استان مرکزی افرادی که مشغول به کار هستند شامل ۲۳ درمانگاه‌ عمومی و مراکز واکسیناسیون، ۳ درمانگاه اختصاصی برای حیوانات خانگی، ۲مورد مراکز فروش واکسن است.

رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: در یکسال اخیر ۳۰ مورد صدور و تمدید پروانه انجام شده است، ۹ مورد پروانه همکار تمدید شد که ۳۲ مورد صدور و تمدید پروانه داروخانه وجود داشته است.

نیرومند با بیان اینکه ۵ آزمایشگاه و ۲ بیمارستان دامپزشکی در استان فعاب است، عنوان کرد: در طول یکسال ۷۰ پرونده تایید صلاحیت بررسی شده است.

انتهای پیام/۷۱۱/

خبر اصلی را در اینجا ببینید

ممکن است بپسندید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس