فعالیت ۲۹۰ آمارگیر در ششمین سرشماری کشاورزی استان مرکزی
– اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نوربخش عسکری پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت روز آمار و برنامهریزی و سرشماری عمومی کشاورزی با اصحاب رسانه با اشاره به اهمیت امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی یعنی تمام افراد به غذای کافی، سالم و مغذی در هر زمانی دسترسی داشته باشند و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر امنیت غذایی تاکید فرمودند که نباید از آن غفلت شود و همه به مواد غذایی سالم ومقوی دسترسی داشته باشند.
وی افزود: برای نیازسنجی در خصوص میزان مصرف، توزیع، صادرات و ذخیره مواد غذایی به آمار به هنگام نیاز است از طرفی قانونی دولت را مکلف کرده که باید سرشماری عمومی در حوزههای عمومی و اجتماعی انجام شود تا بتواند برنامه پیشرفت را تدوین و توزیع عادلانه و تنظیم بازار انجام شود و برای صادرات محصولات کشاورزی و اجرای الگوی کشت برنامه ریزی داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی تصریح کرد: فرمان اجرای سرشماری عمومی کشاورزی با دستور ریاست جمهور از ابتدای شهریور آغاز شد، ششمین سرشماری عمومی کشاورزی از ۱۲ آبانماه همزمان با سراسر کشور آغاز میشود که ۲۹۰ نفر آمارگیر و عوامل اجرایی به مدت ۴۵ روز در این سرشماری فعالیت خواهند داشت.
عسکری با بیان اینکه رسانهها در برگزاری با کیفیت این سرشماری نقش موثری دارند، گفت: ستاد سرشماری در استان تشکیل شد و کلاسهای آموزش از هفتم مهرماه برای عوامل اجرایی و مسئولان برگزار شده است که تاکنون ۲ دوره برگزار و سومین دوره از امروز آغاز میشود.
وی ادامه داد: نخستین سرشماری کشاورزی ایران در سال ۱۳۵۲ و آخرین سرشماری در ۱۳۹۳ برگزار شد و سرشماری سال ۱۴۰۳ بعد از ۱۰ سال وقفه برگزار میشود که با توجه به تغییرات اقلیمی در این سالها باید آمار و اطلاعات در کوزه کشاورزی به روز رسانی شود.اطلاعات بهره برداران و محصولات سطح زیر کشت کشاورزان در سرشماری جمعآوری و نتایج در سال ۱۴۰۴ منتشر میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی تصریح کرد: امسال ۴۳۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان مرکزی خریداری شد که فردا جشن شکرگزاری در استان برگزار میشود، دولت ۱۴۴ هزار میلیارد تومان برای خرید گندم پیش بینی کرده بود اما بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان گندم خریداری شد که همین امر سبب تاخیر در پرداخت هزینه گندم به کشاورزان شد که به زودی مطالبات کشاورزان به زور کامل پرداخت خواهد شد.
عسکری بیان کرد: استان مرکزی در ۱۱ محصول زراعی، دامی و باغی جزو ۱۰ استان برتر است به همین جهت باید توجه ویژه به این حوزه داشته باشیم، ۷۹ درصد فعالان کشاورزی استان مرکزی در بخش زراعت و باغداری فعالیت دارند. ۸.۵ درصد تولید اقتصادی استان از بخش کشاورزی، ۴۹ درصد در بخش صنعت ومعدن و ۴۲.۵ درصد در بخش خدمات است.
وی افزود: استان مرکزی یک استان صنعتی قلمداد میشود اما در بخش کشاورزی از مساحت زیر کشت گلخانه رتبه پنجم، گل و گیاه زینتی رتبه دوم، تولید گاو و گوساله رتبه هفتم و تولید شیر در گاوداریهای صنعتی رتبه دهم را دارد، همچنین در صادرات ماهیان زینتی رتبه نخست، تولید انار رتبه دوم، تولید گلهای شاخه بریده رتبه پنجم، تولید پسته رتبه ششم را داراست.
عسکری با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه و پیشرفت رشد ۵.۵ درصد در بخش کشاورزی هدفگذاری شده، گفت: فصل نامه تخصصی گفتمان پیشرفت استان که در حوزه نظام برنامه ریزی، بودجه، آمار و اقتصاد است نیز شماره تابستان آن منتشر شده و در سایت سازمان مدیریت و برنامهریزی بارگزاری شده است.
انتهای پیام/۷۱۱/