گردشگری پایدار کلید نجات محیط زیست و حفظ زمین است
به گزارش ایرنا، قدرت الله ابک روز جمعه در رویداد بزرگ توسعه گردشگری استان مرکزی( دومین نشست دبیرخانه توسعه گردشگری استان های قم، مرکزی و اصفهان با موضوع گردشگری صنعتی) در سالن اجتماعات مجتمع کارخانجات ساینا، افزود: با اتخاذ شیوههای مسئولانه در سفر و گردشگری، میتوان به حفظ اکوسیستمها و ارتقای آگاهی عمومی درباره اهمیت حفاظت از محیط زیست کمک کرد. در این مسیر، همگان به ویژه به تفکر در زمینه انتخاب مقاصد گردشگری، استفاده بهینه از منابع و احترام به فرهنگهای محلی دعوت میشوند.
وی ادامه داد تجربیات جهانی گردشگری صنعتی تبیین شود و آنچه در این نشست گفته می شود باید پس از مدتی با ارائه آمار در زمینه اقامتی و بازدید ها تحلیل و بررسی شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی تاکید کرد: ورود گردشگران در حوزه صنعت باعث مطالبه گری فعالان گردشگری در حوزه محیط زیست میشود.
ابک با اشاره به تعطیلی کارخانه قند شازند، ادامه داد: یکی از دلایل تعطیلی این واحد تولیدی فقدان ارتباط صنعت با جامعه و مردم است.
سرپرست معاونت امور هماهنگی استانداری مرکزی گفت: سابقه صنعت از گذشته در یک مکان تاریخی و علمی بوده است که نباید اجازه دهیم به فراموشی سپرده شود و برنامه ریزی و مستند سازی برای انتقال به آیندگان ضروری است.
ابک اظهار کرد: سرفصل های کاری در زمینه گردشگری استان تعریف شده است و چگونگی وضعیت گردشگری صنعتی از گذشته تا امروز باید بررسی شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی در این نشست گفت: صنعت گردشگری در ایران مغفول بوده است و کشورهای پیشرفته سالها از این ظرفیت استفاده کرده و منافع بسیاری را از این بخش به دست آوردهاند.
نوربخش عسکری افزود: توسعه گردشگری کشاورزی نیز در کشورهای پیشرفته ایجاد شده است که بستر سرمایه گذاری را فراهم می کند.
وی گفت: دولت چهاردهم بر استفاده از ظرفیت مکران تاکید دارند و تاکنون از ظرفیت ساحل و عمق دریای مکران استفاده نشده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی گفت: این استان رتبه اول تنوع صنعتی را دارد و هر صنعتی که در کشور وجود دارد یک حلقه آن در استان مرکزی شکل گرفته است.
عسگری تاکید کرد: استان مرکزی با کنسرسیوم اقتصادی که دارد اعلام آمادگی جلسات و کارهای مشترک اقتصادی می کند و ۴۰۰ هکتار زمین برای دهکده های لجستیک کنار خط راه آهن پیش بینی شده است.
وی با اشاره به پیش بینی برای استانداری مرکزی برای تولید پنج هزار مگاوات برق در مدت سه سال گفت: زنجیره کامل پنل های خورشیدی را در مانا انرژی در خمین داریم ، تولید ۱۰۰ مگاوات در محلات به زودی افتتاح می شود و ۱۰۰ مگاوات نیز در زرندیه پیش بینی شده است.
رییس هیات مدیره مجتمع کارخانجات ساینا نیز در این نشست گفت:صنعت بعنوان موتور پیشران هر جامعه ای است چراکه ثروت ایجاد می کند و گردشگری نیازمند سرمایه گذاری است که توسعه صنعتی این مهم را تامین می کند.
بهروز محمدی ادامه داد:منطقه اردهال شهرستان دلیجان یکی از گنجینه های گردشگری کشور است و محیط مناسبی برای گردشگری است.
وی اظهار کرد: دلیجان از نظر وسعت کوچک است که ما از ظرفیت های گردشگری نظیر آب گرم و منطقه جاسب در چهار فصل برخوردار است.
محمدی با اشاره به تحریم ها و ناترازی های انرژی گفت: انتظار میرود با درایت و تدابیر بیشتر آسیب کمتری به صنایع وارد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان نیز در این نشست گفت: بحران آب یکی از مشکلات کشور است و امید است با اقدامات ملی شاهد حرکت آب در فلات مرکزی و زاینده رود باشیم.
ایوب درویشی ادامه داد: این نشستها برای شناخت بیشتر از یکدیگر است تا عناصر میراث گرانقدری که به دست ما رسیده را پیوسته کنیم به دست آیندگان برسانیم.
وی اظهار کرد: به خوبی ایران را نمی شناسیم و وظیفه مهم گردشگری و فعالان این حوزه معرفی مناطق مختلف سرزمین پهناور ایران است.
درویشی با اشاره به افزایش سرمایه اجتماعی گفت: هم افزایی و هماهنگی برای افزایش این سرمایه و حرکت به سمت توسعه اقتصادی ضروری است.
وی با بیان اینکه از ۶۰۰ رشته هنری دنیا ، ۳۰۰ رشته در ایران و ۱۰۰ رشته هنری در استان اصفهان فعال است، گفت: معرفی ظرفیت های هنری بستر اشتغال را ایجاد میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: انتظار می رود با برگزاری این نشست ها بخش خصوصی پیشگام در صنعت گردشگری شود.
محمود مرادی نراقی افزود: ۹۰ درصد از فعالان حوزه گردشگری بخش خصوصی هستند.
وی ادامه داد:در شرایط سخت اقتصادی، تحریمها و خود تحریمی ها، صنایع افسران جنگ اقتصادی هستند اما توسعه گردشگری هم میتواند به بالندگی اقتصادی کشور کمک کند.
مرادی نراقی بیان کرد: میراث صنعتی شاخه جدیدی نیست بلکه ما هنوز وارد این حوزه نشدیم حتی به گردشگری کشاورزی هم نتوانستیم ورود کنیم.
وی اظهار کرد: واحد تولیدکننده داروی گیاهی و اسانس دلیجان ظرفیت گردشگری است که تابحال به آن توجه نشده است.
وی تاکید کرد: از مدیران استانی درخواست داریم کارخانه تولید قند شازند که ظرفیت مهمی در صنعت گردشگری دارد بازگشایی شود.